lunes, 1 de noviembre de 2021

Entrevista a las JAPV (Joves Antifexistes del País Valencià)

 1. ¿Qué es JAPV (Joves Antifexistes del País Valencià)?

És un col·lectiu juvenil anticapitalista, antifeixista i de caràcter obrer amb l’objectiu de fer front al feixisme als carrers del País Valencià i conscienciar i organitzar a la joventut obrera.


2. ¿Por qué nace esta organización juvenil?

Neix per la necessitat de relleu generacional al moviment antifeixista del país, durant els darrers anys, veiem com cap col·lectiu duia a cap una vanguàrdia jove antifeixista, i després de vàries reunions en diferents col·lectius antifeixistes, es decideix crear-lo.


3. ¿Por qué “antifexistes”?

Creiem que qualsevol jove de classe obrera ha de ser antifeixista i anticapitalista, perquè el feixisme i el capitalisme actuen conjuntament contra la classe obrera, per això, sent joves conseqüents hem de portar l’antifeixisme per bandera.


4. Con todo lo que a sucedido bajo la pandemia del COVID19 ¿La extrema derecha y el fascismo en País Valenciano se han aprovechado de la crisis sanitaria para fomentar su discurso político?

L’extrema dreta sempre s’ha aprofitat dels moments crítics a la història per intentar calar el seu discurs d’odi entre la classe obrera, aquest cas no ha sigut la excepció, i amb l’anticomunisme per bandera i en contra d’aquest govern que té de tot menys de comunista com ells diuen, ho han aprofitat, arribant a un punt que per a ser “revolucionari” i per a ser “guay” has de ser de Vox, cosa que és mentira, perquè amb el seu fals patriotisme, la seua falsa defensa de la classe obrera estan intentant aprofitar-se del poble, quan ells sols defensen a la gran burgesia. Ni són revolucionaris ni busquen la llibertat, són burgesos en busca de poder i no podran amb els barris organitzats!


5. ¿Por que hoy salen en los medios el debate sobre los discursos de odio contra la comunidad LGTBI?

Amb l’arribada de Vox al congrés espanyol s’està normalitzant cada volta més l’odi cap al col·lectiu LGTB, açò, als carrers és transforma no només agressions verbals, sinó agressions físiques i inclòs assassinats com va ser el cas de Samuel fa uns mesos.


6. ¿Qué son las “columnes antifexistes” del 9 d´Octubre? Y a todo esto ¿Como calificarías la marcha antifexista de este 9 d´Octubre con todo lo que a pasado? COVID 19, sistema sanitario colapsado, agresiones homófobas, el aumento de la factura de la luz…

Les columnes antifeixistes, són grups de gent que s’organitzaren desde punts comuns per poder anar juntes a la manifestació. Així poder anar amb més seguretat, a més a més des de l’organització, van dotar d’un gran cordó de seguretat que donàven primer seguretat a la columna i després a la manifestació. La manifestació va ser un èxit, milers d’antifeixistes marxant per València, una organització impressionant, un gran cordó de seguretat, i els feixistes, tant que amenaçaven a xarxes, no van tindre el valor de asomar-se, demostrant una vegada més que poden ser molt forts a xarxes, però que els carrers de la ciutat de València i del País Valencià són i seran antifeixistes, demostrant que València és un bastió antifeixista a l’estat espanyol.


7. ¿De dónde vino la idea de que todos los/as antifascistas de PV se dieran concentración en VLC cada 9 d´Octubre?

Històricament l’esquerra valenciana es manifestava el 9 d’octubre a València, les agressions del feixisme organitza’t eren més que habituals, i l’any 2017 va ser la gota que va fer que es desbordara el got, el grup ultra del València CF van atacar la tradicional manifestació de l’esquerra valenciana, fent una cacera a plena llum del dia, a famílies, gent major i gent indefensa. L’any següent des dels col·lectius antifeixistes del país van decidir que açò no tornara a passar, organitzant una gran manifestació, amb un contundent cordó de seguretat per defensar la manifestació i desde 2018 fins ara el feixisme organitzat no s’ha atrevit a atacar-la.


8. ¿Por que en las fechas del 9 d´Octubre sale el debate sobre el uso la lengua valenciana?

L’ús de la llengua valenciana està en capa caiguda desde la decadència, la dreta espanyola sempre l’ha maltractada, imposant al poble valencià el castellà, i retallant drets a la nostra llengua, és el nostre deure defensar la nostra llengua, no sols el 9 d’octubre, sinó durant tot l’any, normalitzant el seu ús i reclamant drets.


9. ¿JAPV es feminista?

 Si, ens considerem feministes de classe, no donem ni donarem cap suport a cap “feminisme” burgés, el feminisme ha d’anar acompanyat d’una lluita activa de classes. El 12 Octubre de 2020 el grupo fascista España 2000 marcho sobre el barrio de Benimaclet y hubo un contundente respuesta a su marcha con antorchas


10. ¿Este tipo de provocaciones se están haciendo habituales en País Valenciano?

Si, les provocacions del partit feixista del coixo, venen de molt de temps enrere, com per exemple als anys 90 a Russafa, on va haber una contundent resposta antifeixista, al barri del Cabanyal fa 10/15 anys i una altra més a Benimaclet fa uns anys, aquest any a banda del 12 també l’1 de maig. Com a antifeixistes, és el nostre deure plantar-lis cara i no deixar que es manifesten tranquils, que tinguen por d’eixir al carrer.


11. ¿Por que la acusación de “catalanistas” a todos los/as antifascistas que participan el 9 d´Octubre?

Desde la dreta blavera del País Valencià que no ha llegit més que 4 falsetats anticatalanistes a qualsevol que defense la llengua ens acusen de catalanistes, sense més, només demostren la poca cultura i poca preparació ideològica que tenen.


12. ¿Contra el fascismo y la ultra derecha unidad?

Unitat obrera, l’antifeixisme si no va acompanyat d’una militància activa de classe no val per a res, a banda de que per què el feixisme és una arma del capitalisme, acabem amb el feixisme i que? L’opressió capitalista segueix, per això ens reafirmem, antifeixisme i anticapitalisme sense importar les conseqüències.


Com a últimes paraules, fem una crida a la joventut obrera a unir-se a nosaltres, a organitzar-se i a entrenar tant físicament com psíquicament per combatre el feixisme i el capitalisme

No hay comentarios:

Publicar un comentario