miércoles, 7 de abril de 2021

Entrevista a La Costa Nostra Castelló

 1. Que és La Cosa Nostra?

Un Antifa Social Club, un espai amb una idiosincràsia pròpia una mescla entre penya, colla, casal i centre social de barri, un lloc particular i amb personalitat, en resum un espai del poble i per al poble.


2. D'on ve la idea de fundar aquest club social a Castelló?

Sorgeix de la necessitat de tenir un espai propi per a la joventut antifeixista i enfortir el moviment politic de resistencia, és el resultat i acumulació de forces de la fusió de diferents projectes existents en el passat.


3. Quin tipus d'activitats realitzeu?

Tota classe d'activitats de lúdiques a polítiques, passes de pel·lícules, xerrades, conferències, ponències, concerts, teatres, formacions...


4. Defenseu el feminisme?

Per descomptat, sense feminisme no hi ha revolució.


5. Quines activitats realitzeu contra el masclisme i misogínia?

Totes, però concretant fem formacions, participem activament en les mobilitzacions del 25N contra la violència de gènere, en el dia de la dona treballadora 8M, però per a nosaltres són dos dies més, som dels quals pensem que 8M ha de ser tots els dies de l'any, també cedim l'espai a assemblees no mixtes només de dones i feministes perquè puguen realitzar les seues activitats sense ingerències de res ni de ningú.


6. Es podria dir que avui dia el feminisme és un bastió contra el feixisme i la ultradreta conservadora més espanyolista?

Nosaltres així ho considerem, i temps enrere a diferència de les coses que diuen alguns com que divideix o fragmenta altres lluites, discrepem, i des de la nostra experiència podem afirmar no sols que això és rotundament fals sinó que és el contrari: enforteix, cohesiona i millora la lluita antifeixista.


7. Realitzeu activitats solidàries i socials?

Sí, des de recollides d'aliments, participem amb altres entitats en bancs d'aliments, suport a gent sense llar, recollides de material escolar hem participat en caravanes internacionalistes d'ajuda humanitària a territoris en guerra com el Donbass i on puguem tirar una maneta alli estarem.


8. Abans de la pandèmia del COVID19 realitzàveu concerts de música?

Sí, i durant la pandèmia hem contunuat seguint les recomanacions sanitàries som dels que apostem per la cultura segura i que esta crisi no ens te que aturar.


9. Que opineu d'aquesta pandèmia global?

Tenim molt desconeixement i és evident que encara que hi haja una sobreexposició mediàtica del tema, abunda la desinformació, si d'alguna cosa ha servit, és perquè siga més evident la fragilitat del capitalisme, la repressió i el desmantellament sistemàtic de la sanitat pública. 


10. Esteu implicats per l'Amnistia Total i la llibertat dels presos polítics?

Per descomptat. Vivim en un país amb moltes mancances democràtiques a conseqüència del continuisme i la reforma que no ruptura d'una dictadura militar feixista, i d'aquella pols aquests fangs, lluitem per la llibertat de totes les preses polítiques i per la seua amnistia total. 


11. Esteu ficats/as en el tema vegà i en el debat que hi ha al voltant d'aquest?

Respectem i cedim l'espai per a col·lectius que treballen molt el tema, però no tenim una posició oficial com a espai. 


12.Existeixen grups nacionals socialistes, falangistes o feixistes en Castelló al qual haja calgut fer front?

Els hi ha hagut tots els que esmentes i ha calgut fer-los front. La Cosa Nostra neix d'aquesta necessitat d'organitzar el combat contra el feixisme de carrer i institucional.



13.Quina opinió teniu enfront de la detenció de Pablo Hasel per injúries a la corona i enaltiment al terrorisme?

Doncs que és clarament un pres polític, que és el nostre col·lega, té el nostre suport incondicional i que no deixarem de denunciar aquesta injustícia i lluitar fins que el deixen lliure i enderroquem la putrefacta monarquia i el seu regim. 


14.Que succeeix exactament amb el delicte d'amenaces a un membre de la Guàrdia Urbana de Lleida?

Ens podries aclarir qui és aquest home... Aquesta pregunta s'hauria de fer als implicats directament, però tenim clar que és un muntatge feixista policial. 


15. País Valencià està tornant a les primaveres del 15M?

Esperem que no jeje i vaja un pas més avant. Els canvis socials vénen amb molt de soroll i confrontació, no amb aplaudiments silenciosos.



No hay comentarios:

Publicar un comentario