domingo, 27 de agosto de 2017

Entrevista a PL (Poble Lliure)

1.¿Que es Poble Lliure?
Poble Lliure és un partit revolucionari de la classe treballadora dels Països Catalans que incorpora l’experiència de les precedents lluites, suma diferents sensibilitats i tradicions militants, i agrupa centenars de persones que han avançat vers els postulats de l’independentisme d’arrel marxista. 


Volem respondre a les necessitats actuals del moviment d'alliberament nacional i de classe del poble català, tot impulsant una línia política adequada als nous temps, i aprofundint alhora en els principis ideològics i estratègics: la construcció del Socialisme, el Feminisme i la Independència dels Països Catalans.


2.¿De donde nace esta organización?
Poble Lliure es proposa superar les limitacions i mancances que en ocasions ha patit el moviment independentista. Ser una eina de coordinació i reforçament estratègic que, superant i millorant experiències precedents que ens han ajudat a arribar fins aquí, vol assumir tasques fonamentals com la lluita ideològica, la dinamització de les lluites obreres i socials i del moviment popular per la independència, el reforçament i desplegament de la Unitat Popular i el desenvolupament de les estructures i condicions necessàries per a la ruptura democràtica i la construcció de la República Catalana.Aquest treball per l'alliberament nacional i de classe s'ha de dur a terme realitzant tasques concretes dins el moviment popular i les organitzacions de masses i sectorials; actuant positivament, sense sectarismes ni infantilismes, i de manera coherent, honesta i compacta en diferents àmbits de la vida política i social, amb la vocació de fer hegemònics els postulats de l’independentisme d’esquerres


3.¿Estáis dentro de la "esquerra independentista"?
Som independentistes d'arrel marxista i formem part del que s'anomena esquerra independentista. Evidentment aquest espai polític no és estàtic, ni un espai sectari dogmàtic, és dinàmic i evoluciona en relació dialèctica amb el poble català. 
Aquest espai neix en la intersecció de la lluita nacional i social als PPCC. Entenem que l'alliberament nacional i de classe són indestriables, no es poden donar de forma separada, formen part de la mateixa dinàmica de lluita de classes.

 
4.¿Que es para vosotros los PP.CC (Països Catalans)?
Els Països Catalans són la nostra nació i el projecte d'alliberament per al nostre poble. Una nació composta per diferents subjectes polítics que treballen en dinàmiques pròpies i auto-centrades al territori per assolir l'alliberament nacional i de classe.


En aquest sentit des de Poble Lliure reivindiquem i treballem per la Confederació de Repúbliques Socialistes dels PPCC

 
5.¿Estáis dentro de algún sindicato o apoyaís alguno?
Poble Lliure treballa estretament amb Intersindical CSC al Principat i amb Intersindical Valenciana al País Valencià però col·labora conjunturalment i ha col·laborat en espais de transformació amb altres sindicats.
 
6.La pregunta "tabo" compañeros, catalan y valenciano ¿Son lo mismo y por que?
És evident que són la mateixa llengua i la mateixa cultura però el més important és que compartim un projecte nacional-popular de futur i de llibertat. (Els Països Catalans)

7.¿Desde Poble Lliure apoyaís la lucha feminista y la trabajáis en vuestra organización?
Sí, és un dels nostres objectius l'eliminació del patriarcat i sols amb la lluita feminista conseqüent podem enderrocar el patriarcat i assolir l'alliberament de gènere.

El patriarcat i el capitalisme són sistemes opressius que es retroalimenten i sols amb la praxis revolucionària feminista podem trencar aquesta aliança criminal-

8.¿En que se parecen las culturas de País Valencia y Catalunya?
Pràcticament en tot, tenim el mateix tarannà, des de la llengua i les costums fins a la defensa de la llibertat, la justícia social i els valors democràtics.Tenim una gènesis republicana que emana d'una cultura popular compartida i construïda al llarg de segles.
 
9.¿Por que País Valencia se le suele llamar comunidad Valenciana dentro del estado español?
Comunitat Valenciana fa referència al model de les autonomies imposat pel règim del 78 hereu del franquisme, és un model que ens nega com a poble, un model espoliador dels nostres recursos, que ens imposa una llengua aliena i ens impossibilita el Dret a Decidir el nostre futur en llibertat. El poble valencià necessita construir una República Valenciana radicalment democràtica i socialment justa per a poder garantir-se una vida digna i plena.
 
10.¿Poble Lliure tiene algo que ver con los compañeros de la CUP?
Sí, la major part de la militància de Poble Lliure milita també en la CUP. A més Poble Lliure forma part, com a organització, del Grup d'Acció Parlamentària de la CUP-CC.Les dues organitzacions som sobiranes, les decisions de cada organitzacions les prenen les respectives militàncies en els seus espais de decisió amb completa llibertat i independència. 


No hi ha vinculació orgànica però sí relació política, compartim gran part dels posicionaments polítics, debats i anàlisis.
 
11.¿Que opinaís de CiU y su papel en Catalunya con el referemdum?
CiU ha estat un partit dels anomenats autonomistes, un partit d'ordre i una crossa del règim del 78, ha estat la representació orgànica de gran part de la burgesia catalana. CiU ha pactat tant amb el PP com amb el PSOE per a mantenir els seus privilegis en complicitat amb l'oligarquia espanyola. Nosaltres coneixem molt bé la trajectòria de CiU.Actualment el moviment popular d'alliberament nacional català li ha passat per sobre i l'ha afeblit fins al punt de fer desaparèixer Unió i obligar a Convergència a reestructurar-se, guanyant protagonisme el sector, cada cop més ampli, a favor de la independència i un model econòmic social-liberal. 


Però no sols ha passat per sobre de CiU, hem de tindre present que els partits hegemònics que han estat governant la Comunitat Autònoma de Catalunya ha estat CiU i PSC. Actualment el PSC ha perdut tota mena de credibilitat i ha estat identificat com a partit reaccionari i del règim del 78, i el PDECat cada cop es pareix menys a CiU de l'època Pujol. Per no parlar del PP que a Catalunya és residual o el paper reaccionari que està jugant Iniciativa.
 
12¿A que os referis con la República Feminista del Països Catalans?
Un República sense opressió patriarcal, socialment justa, on no es discrimine per qüestions de gènere, ni de sexe, ni de cap mena. Una República on la felicitat individual i col·lectiva siga el centre de la política. 
 
13..Sobre el internacionalismo, este año se nos fue Fidel Castro ¿Que opináis de la Cuba socialista?
Fidel és un exemple de dignitat i lluita. Fidel i la Revolució Cubana va agafar un país que era el prostíbul i el casino dels EUA i el va convertir en una pàtria digna on es garanteix els drets del poble cubà i es practica l'internacionalisme amb la resta del món. 


Un referent per a nosaltres sense cap mena de dubte.
 
14.¿Estudiáis alguna otra situación en latino América?
Sí, hi tant. En especial seguim la Revolució Bolivariana engegada a Veneçuela, amb els companys i companyes del PSUV. Revolució que l'imperialisme intenta desestabilitzar amb violència i que resisteix ferma i digna als atacs.També seguim la lluita popular i el procés de Pau a Colòmbia, amb Marcha Patriótica i el PCC com a organitzacions properes a Poble Lliure.
 
15.¿Que os parece la situación actual de Catalunya?
A Catalunya estem a un mes i poc de trencar amb el règim del 78, de trencar amb la monarquia hereva del franquisme per construir una República lliure, socialment justa, solidària, acollidora, inclusiva, feminista, radicalment democràtica i igualitària. Portem 40 anys sense haver trencat definitivament amb el franquisme i el referèndum d'autodeterminació de Catalunya pot ser la palanca que allibere a tots els pobles oprimits per regne d'Espanya. 


Estem vivint un moment històric i decisiu per poder construir una societat igualitària, justa i democràtica. Està a les nostres mans aconseguir la llibertat i construir la República Catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario